61867
Book
In basket
W tej książce, pomyślanej jako poradnik domowego baru, znany mistrz barmański Franz Brandll dzieli się z Czytelnikami swą obszerną wiedzą w dziedzinie przyrządzania napojów mieszanych. Różnorodne przepisy, z których korzystać mogą zarówno początkujący adepci sztuki mieszania, jak i zawodowi barmani, ułożone są według rodzaju napoju, który stanowi bazę koktajlu. Wyraźnie zaznaczono również podział na koktajle z alkoholem i bez alkoholu, dzięki czemu łatwo je odnaleźć. Oprócz przepisów Czytelnik znajdzie w książce także porady dotyczące podstawowego wyposażenia baru, zestawiania pasujących do siebie napojów, przygotowywania koktajli, szkła, w którym należy je podawać, oraz odpowiednich dodatków. Nie zabrakło także słowniczka fachowych pojęć oraz wiadomości z dziedziny towaroznawstwa. W tej publikacji każdy amator znajdzie na pewno coś dla siebie. [www.lubimyczytac.pl].
Availability:
Wypożyczalnia Dorośli
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
Notes:
Tytuł. oryginału: 1000 besten Rezepte mit und ohne Alkohol
Bibliography, etc. note
Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again